ŚNIADANIE

 

OBIAD

 

PODWIECZOREK

 

 

Poniedziałek 21.09.2020

 

Chleb pszenny, masło, jajecznica

szczypiorkiem, polędwica  wieprzowa ,rzodkiewka, ogórek zielony, kakao

Arbuz, morela suszona

 

Zupa ogórkowa ziemniakami zieloną pietruszką, placki z jabłkami i cukrem pudrem, lemoniada

 

 

 

Kanapka z masłem, sałatą, serem żółtym,

pomidorem, herbata

ziołowa, śliwka

 

 

Wtorek

22.09.2020

 

Płatki owsiane na mleku                          z rodzynkami i żurawiną, masło, bułka maślana, dżem, miód,

herbata ziołowa,

pomidor koktajlowy, borówka

amerykańska

 

Krem ze świeżych pomidorów zieloną pietruszką, nugetgssy, ziemniaki

mizeria z jogurtem i koperkiem

kompot wiśniowy

 

 

 

 

Koktajl bananowy,

wafle ryżowe,

chipsy jabłkowe

 

 

Środa

23.09.2020

 

 

Bułka grahamka, masło, jajko  gotowane, wędlina wieprzowa,  papryka rzodkiewka, kawa mleczna

Malina

 

 

Zupa z młodych warzyw ziemniakami  pulpeciki drobiowe w sosie dyniowym z ryżem, surówka wiosenna, kompot wieloowocowy

 

 

Budyń śmietankowy

z truskawkami,

chrupki kukurydziane

 

 

Czwartek

24.09.2020

 

Pieczywo mieszane chleb żytni bułka paryska, masło, szynka  gotowania, serek śmietankowy,

ogórek zielony,rzodkiewka, kakao

Kalarepa ,marchewka

 

 

 

Grochówka na wędzonce,

Placki ziemniaczane z sosem jogurtowym z  koperkiem,             

lemoniada

 

 

Muffinki wypiek własny, sok jabłkowo

truskawkowy wyciskany

 

 

 

 

Piątek

25.09.2020

 

Zacierka na mleku, bułka wrocławska, masło, ser żółty,

polędwica drobiowa, papryka,

ogórek kiszony ,herbata

Śliwki

 

 

 

 

Zupa koperkowa z kluskami, dorsz pieczony, ziemniaki, surówka z kapusty kiszonej młodej, marchewki              i jabłka, kompot z owoców mieszanych

 

 

 

Serek waniliowy

z płatkami kukurydzianymi

 

NIEKTÓRE  PRODUKTY  UŻYWANE  DO  PRZYGOTOWANIA  POSIŁKÓW MOGĄ                               ZAWIERAĆ  ALERGENY

Intendent Elżbieta Poręba